fredag, juni 29, 2007

Yellowstone del to og tur på hesteryggen

Vi koser oss på ranchen her i Montana. Fortsatt er det fint vær, vi fikk fire (...!) regndråper på frontruta i går, det er alt. Ellers bare sol, i dag var det igjen rundt 30 grader. I går kjørte vi tilbake til Yellowstone og så på geysirer og varme kilder, bl.a Old Faithful som de kan spå utbruddene til med ca 10 min margin. Den har utbrudd hvert 90. minutt. Vi fikk med oss utbruddet der før vi kjørte videre i parken. Vi så en fantastisk flott foss kalt yellowstone falls. Vi så enda flere bøfler, coyoter og hjort langs veien også. Stadig noe flott å se! I det vi kjørte ut av parken hadde vi tenkt å spise i byen West Yellowstone før vi dro til ranchen, men vi så plutselig at det var en stor skogbrann i den retningen vi skulle, og fant ut at det var best å komme seg til ranchen. Det var nok lurt, for de stengte senere veien og deler av området vi skulle igjennom. Utrolig mye røyk, det er visst en ganske stor brann. Vi får inderlig håpe den ikke når parken! Den er visst ikke slukket ennå i skrivende stund, har tvertimot spredd seg. Brenner nok fort når det er så mye trær og relativt tørt her... Veien mot Yellowstone herfra er nok stengt en stund nå, så vi hadde flaks som fikk se det vi ville før dette skjedde. Brannen er langt unna selve ranchen da, og kommer ikke hit.
I dag var vi på en firetimers ridetur fra ranchen og opp i fjellene rundt. Fantastisk opplevelse, nydelig utsikt. Det var bare oss to og to guider. Jeg red på Buck og Kristians hest het Crossroads - han feis hele tiden..! Kristian hadde aldri vært på hest før, men imponerte guidene med sine raskt ervervede ridekunster. Vi dro halv åtte om morgenen, og fikk se flott landskap med blomstrende enger, topper med flott utsikt, gressende hjorter og en svær ravine med en skog som hadde sunket i et svært jordskjelv i 1959. Hadde det ikke vært for skogbrannen som gjorde luften også her oppe litt disig hadde utsikten vært enda flottere. Uansett utrolig gøy å se omgivelsene på denne måten, selv om prisen er utrolig såre bakender nå etterpå. Senere på dagen så vi wranglerne på ranchen slippe hestene på beite for kvelden. Imponerende å se 50 travende hester bli gjetet gjennom ranchområdet til beitet på andre siden av veien.
Vi kan bare konkludere med nok en flott dag. I morgen, fredag, skal Kristian få fluefiskekurs mens jeg skal slappe av litt på ranchen. Lørdag reiser vi videre.

Ingen kommentarer: